Brazilija, 22. prosinca 2019.

Izbori za Predsjednika Republike Hrvatske - objava biračima

Vlada Republike Hrvatske donijela je 14. studenog 2019. godine Odluku o raspisivanju izbora za predsjednika Republike Hrvatske, i za dan održavanja izbora određena je nedjelja 22. prosinca 2019. godine.

Biračko mjesto:
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Braziliji
SHIS QI 09 CONJUNTO 11 CASA 03, Lago Sul, CEP 71625-110, Brasilia, DF
Brasil

Vrijeme održavanja predsjedničkih izbora: od 7 do 19 sati

Prigodom glasovanja potrebno je da birač predoči identifikacijsku ispravu.
Birači koji imaju prebivalište u Hrvatskoj, a na dan izbora će se  zateći na našem konzularnom području (Savezna Republika Brazil, Republika Kolumbija, Bolivarska Republika Venezuela, Republika Trinidad i Tobago ), dužni su podnijeti zahtjev za prethodnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Braziliji.

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žele glasovati u Veleposlanstvu RH u Braziliji, trebaju podnijeti zahtjev za aktivnu registraciju putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Braziliji. Aktivnu registraciju ne trebaju učiniti građani kojima je već izdana ili su podnijeli zahtjev za e – osobnom iskaznicom gdje je naveden podatak o prebivalištu izvan Republike Hrvatske.

S obzirom na mogućnost održavanja drugog kruga glasovanja, pozivaju se birači da se prilikom podnošenja zahtjeva za aktivnu i prethodnu registraciju izjasne i za drugi krug glasovanja.

Zahtjev za aktivnu ili prethodnu registraciju birača podnosi se, uz predočenje osobne isprave, putem Veleposlanstva Republike Hrvatske u Braziliji, osobno ili putem e-mail-a: croemb.brasilia@mvep.hr

Rok za aktivnu i prethodnu registraciju je srijeda 11. prosinca 2019. godine do 12:00 sati.
 

ZAHTJEV ZA AKTIVNU I PRETHODNU REGISTRACIJU
ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD AKTIVNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA ODUSTANAK OD PRETHODNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA AKTIVNE REGISTRACIJE
ZAHTJEV ZA PROMJENU MJESTA PRETHODNE REGISTRACIJE

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana