Brasilia, 23. svibnja 2017.

  Učešće VRH Brasilija na Tjednu Europe u Brazilu

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Braziliji treću godinu za redom sudjeluje u aktivnostima Tjedna Europe, koji se tradicionalno organizira u Brazilu od 2005. godine povodom Dana Europe. Svake godine se nastoji proširiti i zemljopisno i po broju aktivnosti s ciljem dosezanja šire javnosti kroz promociju bogatstva različitosti kultura, jezika i tradicija zemalja članica Europske unije u Brazilu.
  Tjedan Europe je sa svojim kulturnim programom koji uključuje pop muziku i jezz, koncert klasične glazbe, akademske debate, izložbe, proslave, bazar, gastronomske degustacije i filmski festival, vremenom postao jedan od najvećih kulturnih događaja u Brazilu. Kroz uzajamnu suradnju EUNIC-a, Delegacije Europske unije te veleposlanstava zemalja članica, i u ovoj godini su organizirane aktivnosti širom Brazila tijekom više od šest tjedana.
  Veleposlanstvo Republike Hrvatske sudjelovalo je u predstavljanju Hrvatske brazilskoj javnosti kroz Sabores de Europa (Okusi Europe) tijekom proslave Dana Europe, promocijom hrvatskih proizvoda na Europskom bazaru te sudjelovanjem na Europskom filmskom festivalu.
  Za Sabores de Europa, gdje su se degustirala jela i slastice država članica EU, Veleposlanstvo je doniralo domaću pitu od jabuka. Na Europskom bazaru je promoviralo hrvatske proizvode koje je za ovu priliku donirala Atlantik grupa te promotivnim materijalima i domaćim kolačima.
  U okviru Europskog filmskog festivala na temu Mulheres em Cena (Žene na sceni),  Hrvatska je predstavljena filmom Halimin put iz Projekta ZHK - Dani Hrvatske kinematografije. Hrvatski film se prikazuje u 11 brazilskih gradova (Brasilia, Manaus, Goiânia, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Curitiba, Florianópolis, Porto Alegre, Salvador, Aracaju i  Belem) u vremenskom periodu između 11. svibnja i 30. lipnja,