Rio de Janeiro, 20. veljače 2018.

  Marin Čilić s djecom iz favela Rio de Janeira

  Nakon što se plasirao u finale Australian Open-a te napredovao do četvrtfinala s hrvatskim Davis Cup teamom, hrvatski tenisač Marin Čilić stigao je u Rio de Janeiro kako bi po prvi puta nastupio na Rio Open-u.

  Tijekom svog boravka u Riju, Marin je posjetio djecu okupljenu u Institutu Futuro Bom, kako je nazvan socijalni projekt koji kroz sportske i obrazovne projekte pomaže djeci iz favela Rio de Janeira. Misija Futuro Boma je da kroz tenis pomognu djeci da postanu najbolja verzija sebe. 

  Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Brazilu je bilo među onima koji od početka podupiru projekte Instituta Futuro Bom te je stoga uputilo poziv Marinu Čiliću da posjeti djecu koja potječu iz favela Rio de Janeira.

  Ovaj je projekt po svojoj prirodi usko povezan s vizijom Zaklade Marina Čilića koja glasi: „svijet u kojem sva djeca imaju jednake mogućnosti za ostvarivanje svog punog potencijala“!

  „Moje vlastito iskustvo mi je pokazalo da uz odgovarajuće ohrabrenje, predan rad i snažnu vjeru u sebe, svako dijete može ostvariti svoj maksimum! Nadam se da će moj današnji posjet ohrabriti djecu da nikada ne prestanu vjerovati da snovi postaju stvarnost, ako dovoljno marljivo radiš na njihovom ostvarenju!“ - rekao je Čilić.